telephone-icon envelope-icon time-icon location-icon images-icon network-icon phone-icon pin-icon watch-icon pdf-icon

Rolo

Rolo zavjese su idealno rješenje da na lak i ekonomičan način dodate boju, stil i teksturu svakom dekoru. Savremeni materijali nude jednostavnost i lakoću upotrebe. Dodajte malo boje omiljenom kutku i učinite da rolo zavjese nađu svoje mjesto u Vašem domu.

Rolo zavjese su pratile razne promjene i prilagođavale su se zahtjevima kupaca. Tako su na osnovu starih mehanizama (obično drvenih) nastali novi, savremeniji i jednostavniji, a pritom se uklapaju u moderne enterijere. Konstrukcije koje nose platno izrađene su od aluminijuma u kombinaciji sa plastikom što daje posebnu čvrstinu.

Izrada i montaža se vrši po traženim dimenzijama. Teg koji služi za zatezanje platna, koji je izrađen od plastificiranog aluminijuma i lančić koji služi za dizanje i spuštanje roletne daju posebnu eleganciju novoj platnentoj roletni. Izrada i montaža se vrši po traženim dimenzijama. Izrađuju se od visoko kvalitetnog italijanskog platna u velikom broju boja i dezena.

Fotografija krovne rolo zavjese

Krovna rolo zavjesa

Fotografija optima rolo zavjese

Optima rolo zavjesa

Fotografija rolo zavjese sa oklagijom

Rolo zavjesa sa oklagijom

Ove zavjese se mogu praviti od različitih materijala, bambusa, lana, poliestera, screen i black out. Bambus i lan daju prirodan izgled, kao da su tkanine od biljnih vlakana, pa se kao takve uklapaju u tople ambijente sa puno drveta. Postoje i takve koje su jarkih boja koje se uklapaju sa modernim ambijentima ili pak hladnijih nota koje su idealne za prostorije sa dosta stakla.

Uzorci platna

Zebra

Prilikom kupovine zavjesa veoma bitnu ulogu igraju stil i tekstura platna. Zbog toga smo na naše tržište uveli novi proizvod – zebra zavjese. Svojim izgledom daju poseban efekat u Vašoj kancelariji, dnevnoj ili spavaćoj sobi. Nježno propuštaju dnevnu svjetlost, a pri tom i dalje štite Vašu privatnost.

Zebra zavjese su verzija rolo zavjesa koje imaju jednu prednost u odnosu na klasične rolo zavjese. Sistem „duplog platna“ je taj inovativni sklop koji omogućava kontrolisanje količine svjetlosti koja prodire u prostoriju. Pokreću se putem lanca koji reguliše položaj platna i ujedno količinu svjetlosti, tako da je korištenje jednostavno.

Fotografija zebra zavjese sa kutijom

Zebra zavjesa sa kutijom

Fotografija zebra zavjese sa kutijom

Zebra zavjesa bez kutije

Fotografija zebra zavjese sa kutijom

Zebra zavjesa sa kutijom

Izrada i montaža se vrši po traženim dimenzijama.

Uzorci platna


Plise

Plise zavjese su moderan i neobičan detalj na prozoru koji će osvježiti svaki prostor. Specifične su po svom izgledu jer omogućavaju pomjeranje u svim smjerovima, a pored toga, mogu se izraditi i u nepravilnim oblicima.

Fotografija plise zavjese sa tri profila

Plise zavjesa sa tri profila

Fotografija plise zavjese sa kocnicom

Plise zavjese sa kočnicom

Fotografija plise zajvjese sa četiri profila

Plise zavjesa sa četiri profila

Otporne su, postojane i lake za održavanje. Širina plise-a je 25 mm. Izrada i montaža se vrši po traženim dimenzijama. Izrađuju se od visoko kvalitetnog platna u velikom broju boja i dezena. Proizvodimo ih za standardne i krovne prozore kao i za prozore nepravilinih oblika.

Uzorci platna

Rimske

Rimske zavjese spadaju u kategoriju luksuznih proizvoda te svojim izgledom čine savršen način da u svoj dom unesete raskošan stil. Neutralni tonovi pomoći će Vam u pronalaženju savršenog izgleda za svaku prostoriju.

Fotografija narandzaste rimske zavjese

Rimska zavjesa

Fotografija smedje rimske zavjese

Rimska zavjesa

Fotografija ugaone rimske zavjese

Ugaona rimska zavjesa

Rimske zavjese imaju jednostavan mehanizam za dizanje i spuštanje. Rimske zavjese izrađujemo prema zahtjevanim dimenzijama. Izrađujemo ih u više boja i dezena i dva pristupa u dizanju i spuštanju: rolanju ili podvlačenju.

Dostupne su u širokoj paleti boja i materijala. Atraktivne boje i teksture, prozirni materijali kao i jednostavnost u upravljanju daju prednost u odnosu na već prisutne tipove zavjesa.

Uzorci platna

Trakaste zavjese

Trakaste zavjese su odlična alternativa tradicionalnim zavjesama. Nudimo širok i raznolik izbor tkanina te smo sigurni da imamo nešto što će zadovoljiti i Vaše potrebe. Bogatstvo boja, nijansi, dezena i teksture pronaći će svoje mjesto u svakoj prostoriji.

Trake su širine 89 mm i 127 mm, lake su za održavanje a po potrebi se vrlo lako mijenjaju. Izrađuju se od poliestera u preko 50 boja i dezena. Odnedavno su u ponudi i black-out trake. Izrada i montaža se vrši po traženim dimenzijama.

Fotografija trakaste zavjese 127mm
Fotografija trakaste zavjese 89mm
Fotografija trakaste zavjese 89mm

Vertikalne trake su izrađene od različitih materijala i boja, pa zbog toga imaju primjenu u stambenim i javnim objektima jer imaju mogućnost različitog zamračenja. Trake su široke 127 ili 89 mm. Proizvode se u 30 - 40 različitih boja i dezena. Materijal od koijh se izrađuju je plastificirana tkanina i black out tkanina sa slojem al folije koja pruža potpuno zamračenje i smanjenje temperature.

Zahvaljujući mogućnosti pokretanja lijevo - desno i oko svoje ose vrlo lako regulišete količinu svjetlosti u svojim prostorijama. Ugrađuju se brzo i jednostavno na sve vrste materijala (beton, drvo, rigips, metal...), što je još jedna od prednosti ovog proizvoda.

Uzorci platna

Panelne

Panelne zavjese su svestrano rješenje za velike staklene površine. Kombinacijom boja, Vaš dnevni boravak postaće omiljeno mjesto za opuštanje. Pored zaštite od nepoželjnih pogleda i prejake svjetolsti, panel zavjese koriste se sve više i kao pregrade u velikim prostorijama.

Panelne zavjese se izrađuju sa trakama različitih širina i nemaju mogućnost zakretanja. Skupljanje i širenje zavjese izvršava se pomoću užeta ili palice. Panelne trake su jednostavne za održavanje a po potrebi se vrlo lako mijenjaju.

Fototgrafija koja prikazuje trake na panelnoj zavjesi.
Fototgrafija koja prikazuje vodilice na panelnoj zavjesi

U zavisnosti od položaja, panelne zavjese mogu imati dvostruku ulogu. Jedna je zaštita od sunca kada su postavljene ispred prozora ili kao pregrada u enterijeru npr. između dnevne sobe i kuhinje. Izuzetno su praktične u oba slučaja, ali po želji kupca mogu služiti i u drugu namjenu.

Vertikalne trake izdužuju prostoriju, odnosno povećavaju visinu zidova, a efekat je bolji kada se zavjesa sastoji od većeg broja panela - što je broj panela veći kod ovakvih zavjesa to i njihov efekat u ambijentu može biti interesantniji.

Izbor tekstila za ovakve zavjese je jednako raznovrsan kao i za klasične rolo zavjese. Kao i kod rolo zavjese i ovdje postoji mogućnost odabira platna koje ne propušta svjetlost ili je djelimično propušta.

Uzorci platna

Naši dobavljači

Adresa

  • Veljka Mlađenovića bb

  • 78000 Banja Luka

  • Bosna i Hercegovina

Radno vrijeme

  • ponedjeljak - petak:
    8:00h - 16:00h

  • Subota:
    8:00h - 13:00h

Fotografija koja prikazuje Tuv thuringen 9001 certifikat
Fotografija koja prikazuje CE znak